PROVES CANGUR DE MATEMÀTIQUES 2016

La prova Cangur és una activitat impulsada per la  societat internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre  la Societat Catalana de Matemàtiques, és un concurs internacional de matemàtiques que es realitza a tot el món.

El Cangur es desenvolupa amb ple suport de l’IEC i del Departament d’Ensenyament i la col·laboració de les universitat de Catalunya i altres entitats cíviques.

El nostre centre participa en aquestes proves des de l’any 2000. L’alumnat valora molt positivament aquestes proves.

Enguany hem tornat a ser seu de les proves en el nostre municipi. Van participar un total de 36  alumnes, de 3r ,4t, 1r i 2n de Batxillerat, 30 alumnes de l’Ateneu Instructiu i 34 alumnes de l’Institut Olorda de Sant Feliu de Llobregat. Les proves es van dur a terme dijous 7 d’abril de 10 a un quart de dotze.

Quan a la preparació del nostre alumnat volem remarcar que sense la inestimable ajuda de la Joana Arrabal, professora jubilada del centre, no es podria tirar endavant el projecte de participació a les proves Cangur. La Joana Arrabal va establir un calendari de sessions preparatòries juntament amb l’alumnat. Enguany la preparació s’ha dut a terme amb sessions que agrupaven 3r i 4t d’ESO els dilluns i els dijous es feien les sessions de 1r i 2n de batxillerat.

Des de l'organització de les proves ens han adreçat un missatge d’agraïment als equips directius i departaments de Matemàtiques dels centres que han estat seu de les proves.

L’alumnat les valora positivament, és una experiència enriquidora i el fet que el dia de la prova Cangur es troba amb alumnat d’altres centres també els agrada, i, per suposat gaudeixen de l’esmorzar que l’ajuntament els obsequia en acabar la prova!.

Els tres primers classificats del nostre centre i en cada nivell han estat:

3r ESO:

1r: YERAY MARTÍNEZ MURILLO , cal remarcar que aquest alumne ha quedat dintre del 5% millors resultats de Catalunya, concretament en la posició 2,8672 (%).

2n:CARLOS PACHECO PETIDIER

3r: ROGER ALMIRALL JOU.

4t ESO:

1r: ELOY REYES MARTÍNEZ

2n: CLAUDIA VARGAS VELÀSQUEZ

3r: CORA BARRANCO CÓZAR

1r BATX.

 1r: SERGI BERDOR JIMÉNEZ

2n: MARINA CARRASCO MARTÍNEZ

3r: MARINA ÀGUILA HERMES

2n BATX.

1r: EVA MARTÍ ACEITÓN

2n: NOELIA MARTÍN CARRASCO

3r: MARIAME KADMIRI

 

Departament Matemàtiques i Economia

INS Francesc Ferrer i Guàrdia